Eigenaren, bewoners en adviseurs

Libau houdt zich bezig met verschillende aspecten van erfgoedbehoud, ruimtelijke kwaliteit en landschapsontwikkeling. Niet alleen als eigenaar of bewoner van een monumentaal pand bent u bij Libau aan het juiste adres. Ook voor projecten die gericht zijn op het verbeteren van de leefomgeving en het bevorderen van duurzame ontwikkeling is Libau een betrokken partner.

Onze missie is een gezonde, duurzame en veilige leefomgeving waarin mensen zich thuis voelen.

Libau heeft de expertise en vakspecialisten in huis die u kunnen helpen bij het vinden van de beste maatwerkoplossing. Wij adviseren bedrijven en particulieren over vraagstukken met betrekking tot ruimtelijke kwaliteit en cultureel erfgoed.

Particulieren in de provincie Groningen met vragen over erfgoed (bijvoorbeeld verduurzamen, herbestemmen of herstel van aardbevingsschade) kunnen terecht bij het Erfgoedloket.

Ook geeft Libau invulling aan de Steunpunten Ruimtelijke Kwaliteit en Cultureel Erfgoed.

Monumentenwacht Groningen ondersteunt erfgoedeigenaren met regelmatige inspecties van de bouwkundige staat. Hierdoor kan tijdig ingespeeld worden op eventuele gebreken. Als onafhankelijke partij kan zij vanuit specialistische vakkennis vroegtijdig adviseren welk onderhoud nodig of noodzakelijk is voor het behoud van een monumentaal pand.

De Adviescommissie voor Omgevingskwaliteit, die Libau faciliteert voor gemeenten in Groningen en Drenthe, ziet er op toe dat gebouwen voldoen aan de gestelde eisen in gemeentelijke besluiten en passen binnen de omgeving.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen neem dan contact op.

Onze expertise